Att spara pengar är fördelaktigt på många olika sätt. Om du inte redan har en buffert för oförutsedda utgifter så bör du öppna upp ett konto för det redan nu där du lägger undan pengar. Vidare så är det också så att över tid så växer dina pengar med den ränta du får. När du spar pengar får du även ränta på den ränta du har tjänat in. Detta gör att pengarna växer mer och mer eftersom du får ränta på ett högre belopp än du satt in hela tiden.

Spara pengar på rätt ställe med Lånesidan

4Spar | Akelius

För att komma igång att spara kan du prata med din bank. Flesta har internetbank och telefonbank så du kan maila eller ringa din bank för att få hjälp att sätta upp ett sparkonto samt hur mycket och hur ofta du ska spara.

Om du vill leta reda på ett räntekonto som ger lite mer ränta kan du kolla in 4Spar och Akelius Spar.

Vissa banker som erbjuder hög ränta har i sina villkor att du ska ha pengarna hos dem under en viss period. Om du i de fallen skulle vilja ta ut pengarna före denna utsatta period så får du betala en avgift för detta. Det är därför bra om du vet i vilket syfte du sparar. Det vill säga. Är det en buffert som du möjligen kommer behöva ta från det närmsta halvåret/året eller är det på längre sikt. Det bästa är att spara på båda sätten. Det vill säga både kort- och långsiktigt.

Då det kan vara svårt att få pengarna att räcka till för att spara så är ett tips att spara automatiskt. Det vill säga du ställer in ditt bankkonto på så sätt att ett visst belopp dras varje månad och förs över till ett räntekonto eller fondsparkonto. På så vis brukar det bli lättare att få undan sparpengar varje månad.

Ett annat tips är att du för över dina sparpengar till ett ställe där du inte har tillgång till hela tiden. Till exempel om du spar pengar till en depå för att köpa Aktier och Fonder eller till en bank som du inte dagligen eller månatligen är inloggad på för att betala räkningar eller kolla ditt saldo.

Börja spara pengar hos Akelius | Klicka här!

Börja spara pengar hos 4spar  | Klicka här!