På vissa ställen ska du fylla i  en ansökningskod när du fyller i en låneansökan. Det är enkelt och går snabbt. Det du behöver göra är att ha en mobiltelefon och skicka ett sms med en kod till det telefonnummer som banken angett. Ansökningskod behöver du till exempel till: Express Kredit, SMS Lånaren, Easycredit.

Så här gör du för att begära och få Ansökningskoden

   1.  När du fyller i låneansökan så kommer till ett fält eller ett steg där lånegivaren ber dig om en ansökningskod.
   2. Följ instruktionerna. Det går snabbt att få fram den och det är enkelt.
   3. Alltsom oftast ska du skicka ett sms till ett nummer och skriva ett ord eller en kod. I exemplet nedan för Exresskredit ska du skicka ”WEBLÅN” till 72550.
   4. Invänta sedan svaret där du får din ansökningskod som du ska ange för att göra klart ansökan

En del lånegivare tar ut en avgift för den här ansökningskoden. I exemplet nedan med Expresskredit så kostar det 20 kr utöver ordinarie trafikavgift du har från din mobiloperatör.

Telefonnummer och text att skicka skiljer från från lånegivare till lånegivare, men det grundläggande tillvägagångssättet är liknande och det går fort. Högst upp på sidan finns nummer att sms:a till och vilka koder till 3 nämnda lånegivare. Om du stöter på en annan lånegivare än som nämns ovan är det bara att följa instruktionerna som står på respektive hemsida för att erhålla den aktuella koden. DVS vilket telefonnummer ska du skicka sms:et till och vilken kod ska du skicka. Om du har har mer frågor eller känner dig osäker kan du alltid kontakta lånegivarens kundtjänst så hjälper de dig förklara ytterligare. Det hela är dock ganska enkelt att få fram själva koden, men det kan ju också förekomma fel i trafiken eller fel i lånegivarens system så kanske behöver du kontakta deras kundtjänst för att se om det är något tekniskt fel. Ett tips först är att dubbelkolla så det inte kommit med något konstigt tecken i meddelandet. Det kan du göra genom att gå in i din skickat mapp eller motsvarande på din telefon.