Bluestep kan hjälpa personer att ta bolån även om de inte uppfyller de traditionella kraven från banker. Bluestep är ett svenskt företag som har många välkända ägare så som Barclays bank Plc.

När du inte uppfyller traditionella lånekrav kan det vara svårt att få lån. En aktör som är specialiserad på att hjälpa till då du inte uppfyller de krav som normalt ställs är Bluestep. De har möjlighet att sätta sig in i din specifika situation och se vad det finns för möjligheter att ordna med lån.

Mer om Bolån på Bluestep

För att kunna få lån så behövs ta en titt på din framtida återbetalningsförmåga. Vad gäller din tidigare kredithistorik så har du möjlighet att ta ett lån från Bluestep och lösa in andra dyra lån. Bluestep erbjuder lån mellan 150.000 kr och 15.000.000 kr.

Så i slutändan är det din framtida återbetalningsförmåga samt vilken bostad och bostadsform du vill belåna.

Hos Bluestep kan du låna till bostad eller till andra saker. Du får låna upp till 85% på din bostadsrätt eller hur och upp till 75% på ditt fritidshus.

Så här går det till att låna:

  1. Fyll i en ansökan på Blusteps hemsida – Klicka här! När du skickat in ansökan blir du kontaktad av en handläggare som går igenom ditt ärende.
  2. Bostaden värderas sedan av en värderingsman som Bluestep ordnar med.
  3. När all info är insamlad så avgör Bluesteps kreditavdelning om lånet beviljas eller inte.
  4. Lånet betalas ut

Det går att välja mellan att avstå från amortering på lånet vilket innebär att du betalar räntekostnaden löpande. Du kan även välja att amortera, det vill säga betala av en liten del av lånet varje månad. Om du väljer det amorteringsfria lånet så innebär det att du till fullo betlalar åter det lånade beloppet om du skulle avsluta ditt lån.

När du använder Bluestep så är det förenat med vissa avgifter så som uppläggningsavgift, aviaavgift för faktura eller autogiro. Kostnaden för de olika posterna finner du nedan:

  • Uppläggningsavgift: 3250 kronor
  • Aviavgift för faktura: 25 kronor
  • Aviavgift för autogiro: 15 kronor

Bluestep kan du även spara pengar. Du kan spara pengarna kortsiktigt till en rörlig ränta eller så kan du låsa pengarna under en period och då få en viss räntepremium. Det vill säga högre avkastning på ditt sparkapital. Läs mer här om att spara pengar hos Bluestep.