ICA Banken har ca 300 anställda med 3,6 miljoner kunder i databasen och cirka 360.000 kunder har något av ICA bankens kredikort och 460.000 utnyttjar banktjänsterna på något sätt. ICA banken har huvudkontor i Stockholm och en kundtjänst avdelning som är baserad i Borås. ICA Banken startades år 2001 och ingår i ICA koncernen, ICA AB.
ICA banken kan du få kontokredit ta lån utan säkerhet och låna till bostad. Utan säkerhet kan du låna mellan 20 till 350.000 kronor och du kan ansöka om upp till 50.000 kronor i kontokredit. ICA banken erbjuder bolån på upp till 85% av marknadsvärdet. Du gör enkelt din ansökan om lånelöfte på ICA banken likaså gör du din bolåneansökan på ICA banken.

Låna pengar på ICA Banken

ICA låneerbjudande

Så här blir du kund hos ICA banken:

  1. Du ansöker om ett bankkort eller kreditkort.
  2. ICA banken skickar därefter hem ett avtal
  3. Du signerar avtalet och skickar tillbaks till ICA banken

ICA Banken erbjuder 3 typer av kort. Kreditkort där du kan ha kredit upp till 50.000 kronor och du får poäng för allt du handlar med kortet, ett bankkort där du får poäng på allt du handlar på ICA med en fördelaktig ränta och ett Maestro Bankkort som är kostnadsfritt för ungdomar. ICA banken samarbetar med Stöldskyddsföreningen vilket gör att du enkelt kan spärra dina kort om du tappar bort din plånbok. Spärra ditt kredikort, bankkort, ID-kort  och mobiltelefon med ett samtal.

ICA banken hjälper dig byta bank från din befintliga. Du kan nå självbetjäning på telefon dygnet runt och det går bra att sätta in och ta ut pengar i ICAs butiker. Personlig service kan du få per telefon på vardagar mellan 8-20.

Vill du byta bank så hjälper ICA banken dig med det. De flyttar över autogiron, stående överföringar samt hjälper dig avsluta dina konton i andra banker. Om du tänker byta bank är det bra att du tänker på att ha korten du har från din gamla bank nära till hands. Det är bra om du har koll på vilka krediter du har aktiva i din gamla bank. För att det ska gå smidigt är det också bra om du kan se över vilka autogirodragningar och automatiska överföringar du använder i dagsläget.

När du väl bytt bank så behöver du informera din arbetsgivare om att du har ett nytt kontonummer för dina löneinbetalningar. Du behöver avsluta e-fakturor du har i din gamla bank  samt anmäla dina nya kontonummer till de som sätter in pengar på ditt konto.

Besök ICA Banken – Klicka här!