Funderar du på att köpa ny bil och funderar på hur du ska finansiera köpet? När du köper bil så är det ofta så att det är lätt att öka på sin budget vartefter du ser vad mer du får för bara 5-10 eller 20-50.000 kr extra. Därför bör du alltid tänka dig för innan du slutgiltigen slår till.

billån

När du känner dig redo att slå till på drömbilen som lever upp till dina önskemål, men kanske behöver lite extra finansiering för att kunna slutföra köpet så hittar du några tips här:

  • Köp en bil du kan betala kontant med de pengar du sparat ihop för att köpa en bil eller som du tänkt använda för en kontaktinsats för ett bilköp.
  • Öka belåningen på din bostad. Se över om du har har något extra låneutrymme så du kan ta extra lån på din bostad och därmed få en bra ränta på ditt bilköp. Ofta så anses en bostad vara en bra säkerhet och ger därmed en relativt låg ränta även om bilen i sig inte anses ha något belåningsvärde av banken.
  • Fråga familjen om du kan låna pengar från mor, far eller svämor och svärfar utan ränta eller vilka du nu har du känner det är möjligt att fråga. Fördelen med det här alternativet för dig är att om du har några som som tycker att du ska ha en bil och har den ekonomiska friheten att ge ett lån möjliggör för dig att eventuellt få ett lån med ingen ränta alternativt en mycket låg ränta.
  • Ta ett billån eller blancoloån. Ofta när du ser dig om efter bil finns väldigt många möjligheter att köpa bil med hjälp utav lån och du får ofta en månadskostnad presenterad för dig. Det är såklart mycket vanligt att ta dessa lån. Det som är bra att tänka på är att du ska ta reda på hur många månader lånet löper på och hur mycket du har betalat efter exempelvis 36 månader. Många billån eller leasingavtal har 36 eller 72 månadersavtal och ju lägre månadsbeloppet är desto  längre tid tar det att betala av lånet.

Hoppas att du fått lite klarhet och att du känner att du är redo att gå vidare med att antingen revidera vilken bil du är ute efter eller att gå vidare och köpa drömbilen du tittat på.

Tänk på att det är bättre att spara pengar än att låna pengar för konsumering. Med ränta på ränta effekten kan du spara ihop mycket pengar istället för att lägga pengarna på räntebetalningarna. 

Låna på Lendo