Swedbank erbjuder dig de lån du behöver vare sig du ska köpa nybyggt, bygga om eller köpa lägenhet. Hos Swedbank kan du låna upp till 85 procent på marknadsvärdet av den bostad du vill låna. Swedbank är en bank som har sitt ursprung i den svenska Sparbankshistorien. Swedbank har cirka 7,8 miljoner privatkunder och cirka 600 000 företagskunder. Swedbank är därmed Sveriges största bank och även på andra marknader har Swedbank en betydande andel så som i exempelvis Estland. Swedbankkoncernen har 2012 15688 personer anställda och har 312 kontor i Sverige och 196 kontor i Estland, Lettland och Litauen. År 2011 gjorde koncernen ett resultat på 11 744 miljoner kronor vilket kan är en ökning jämfört med året innan 2010 då årets resultat var 7 444 miljoner kronor.

Swedbank vill ha en nära relation med sina kunder och de har ett stort nät utav fysiska kontor där det går att träffa folk personligen. De har även byggt upp en bra internetbank och telefonbank med tillhörande kundservice som har bra öppettider och erbjuder dig proffessionell hjälp långt efter de traditionella banktiderna.

Låna till Bolån på Swedbank

För att låna pengar hos Swedbank till din nya bostad kostar det inget. Istället görs en bedömning av din betalningsförmåga utifrån din låneansökan och en även en kreditupplysning för att kontrollera att det inte finns några betalningsanmärkningar.

Privatlån och krediter på Swedbank

Du kan även ansöka om lån till bil, båt, husbil mm. Är du Nyckelkund betalar du ingen uppläggningsavgift (värde 450 kr) för privatlånDirekt.

Fördelningen av kunderna geografiskt är på så vis att utav de 7,8 miljoner privatkunder de har så är cirka 4 miljoner svenska och 3,8 miljoner är från Estland, Lettland och Litauen. Vad det gäller företagskunderna så är 264 000 av dem svenska och 271 000 av dem från Estland, Lettland och Litauen. Det är på ett ungefär 50% av kunderna som finns i Sverige med andra ord även om det är något fler privatkunder i Sverige och något fler företagskunder i Estland, Lettland och Litauen.